KRANTENARTIKELEN...

*** krantenartikel HLN - Pieterjan Neirynck - 23 april 2020 -16u47 

Vrijwilligster Ellen regelt optreden voor zorgpersoneel en bewoners van rusthuis Acropolys  

Vrijwilligster Ellen, samen met zangeres Carin Care.WAREGEM Een stralende zon en enkele Vlaamse meezingers. Meer was er donderdag niet nodig om de 42 personeelsleden en de 56 bewoners van woonzorgcentrum Acropolys in Waregem een fijne namiddag te bezorgen. Vrijwilligster Ellen Mestdagh (36) regelde het optreden, uit dankbaarheid voor het zorgpersoneel.

Ellen werkt sinds de uitbraak van de coronacrisis als tijdelijk geregistreerd vrijwilliger in het rusthuis. "Normaal werk ik op de kinderboerderij van Deerlijk. Nu ik tijdelijk werkloos ben, heb ik nogal wat extra tijd. Ik wou die dan ook nuttig besteden door hier een handje toe te steken", vertelt ze. Onder de indruk van wat de zorgverleners in het rusthuis elke dag klaarspelen, maakte Ellen werk van een muzikale verrassing. Ze nodigde zangeres Carin Care uit en regelde op eigen houtje de toelating van burgemeester Kurt Vanryckeghem.

Niet enkel het personeel en de bewoners genoten van het optreden, ook de directie blikt tevreden terug op het ontspanningsmomentje. "Toen Ellen het idee kwam voorstellen, heb ik geen moment getwijfeld. Het is fijn dat mensen als Ellen met zoveel inzet komen meehelpen en onze personeelsleden een hart onder de riem willen steken", zegt directrice Leen Dejagere.

Coronavrij in tegenstelling tot het zwaar getroffen woonzorgcentrum De Meers, telt rusthuis Acropolys trouwens nog geen enkele coronabesmetting. "We zijn inderdaad nog altijd Covid-vrij. Dat heeft te maken met onze snelle beslissing om meteen bezoek te verbieden. Maar we mogen niet naïef zijn. Het is een kwestie van geluk, en het is nog altijd mogelijk dat er iemand besmet raakt in het woonzorgcentrum. Al hoop ik uiteraard van niet", aldus de directrice.

Pieterjan Neirynck Zangeres Carin Care geeft het beste van zichzelf, vanop straat.

Pieterjan Neirynck De bewoners genieten mee, maar dan wel veilig vanop hun kamer.

krantenartikel Redactie KW - Bijgewerkt om 16:24 - 23/04/20 om 16:26

Zingen en dansen voor bewoners en personeel woonzorgcentrum Acropolys in Waregem

Speciaal voor de zorgverleners, medewerkers en zeker ook voor de bewoners van het woonzorgcentrum Acropolys in de Oscar Verschuerestraat bracht zangeres Carine Care een halfuurtje lang bekende meezingers en schlagers.

Het zorgpersoneel zorgde voor wat ambiance. © foto DJW

Carine Care zong onder andere liedjes van Rita Deneve en Willy Sommers. Het verzorgend personeel...